Travel 2 studieresa

Studieresor till Island

En studieresa till Reykjavik och Island har mycket att erbjuda sina resenärer både vad gäller naturupplevelser, arkitektur och gastronomi. Naturen är alltid närvarande tack vare att bostäderna värms upp av vatten från varma källor och det i sin tur gör att luften i Reykjavik är renare än i många andra huvudstäder.

En arkitektur-guidning till fots i Reykjavik börjar ofta med en visning av den modernistiska kyrkan Hallgrimskirkja. Det är den högsta kyrkan på Island och har en framträdande plats med sin vackra och säregna betongfasad som ses över hela Reykjavik. På andra håll i staden finns bland annat det skinande Harpa konserthus och konferenscenter. I dess färgade geometriska glaspaneler speglar sig både mark och hav. Dessa två är de mest besökta byggnaderna men här finns också mindre kända exempel på isländsk arkitektur.

På Island finns det flera intressanta vattenkraftverk där Kárahnjúkars kraftverk är det största. Inom energiområdet är användningen av geotermisk energi intressanta studieobjekt med exempelvis den berömda Blå Lagunen som ligger som en oas mitt i ett lavafält utanför Reykjavik. Oavsett årstid njuter man här av det varma och mineralrika vattnet. Utomhusbadet får sitt vatten direkt från geotermiska källor så djupa som 2000 meter och vattnet håller en temperatur om 36-39° året om.

Det finns flera kraftverk som är intressanta att besöka, kontakta oss så tar vi fram förslag på en studieresa till dem.

Studieresan på Island går bra att kombinera med andra aktiviteter som till exempel ett besök i nationalparken Thingvellir som är en geologiskt mycket intressant plats mellan Nordamerikanska och Euroasiska kontinentalplattan, isklättring eller valskådning.