Travel 2 specialresa

UPPTÄCK VACKRA SERBIEN 9-14 APRIL

UPPTÄCK VACKRA SERBIEN

BELGRAD – KRYSSNING TILL JÄRNPORTEN – KULTUR – MAT & DRYCK

Följ med på en resa till Serbien som lockar den som vill se något nytt och annorlunda och som är ett relativt oupptäckt resmål. Vi utforskar landet som har så mycket att erbjuda men som få har upptäckt..

Några av romarnas största lämningar finns i Serbien och många intressanta viner produceras i det gröna och bördiga landet. Vi upptäcker stora delar av landet med buss och genom en dagskryssning på Donau. Passagen genom ’Järnporten’ där floden bryter igenom Karpaterna och Balkanbergen är en fantastiskt vacker upplevelse och utgör en del av gränsen mellan Rumänien och Serbien.

Resan kombinerar kultur, god mat och vin med besök på vingårdar. Här får vi prova de egenproducerade vinerna och får självklart även möjlighet att köpa med oss våra favoritviner hem. Vår resa börjar och slutar i Belgrad, en stad som har mycket att erbjuda sina gäster. Ett besök på Kalemegdan-borgen och i en av världens största ortodoxa kyrkor St. Sava katedralen som ibland kallas för östeuropas Sagrada Familia.

Ciceron på vår resa är mångåriga Balkanexperten Örjan Sturesjö som under många år bott och arbetat på Balkan och vid Uppsala Universitet. Med sin långa erfarenhet från Balkan får vi ta del av en intressant historia från antiken fram till de senaste årens omvälvande utveckling.

Några höjdpunkter under resan:

  • Kryssning på floden Donau genom ”Järnporten”
  • Se ruinerna av det världsarvslistade romerska kejsarpalatset Felix Romuliana
  • Besök på vingårdar
  • Smaka på Belgrad – stadsvandring i Belgrad med mat från Balkan i fokus.

Antal deltagare: Minst 15 personer.

Ring oss för mer information: 08-33 30 22

Läs dagsprogrammet här

Läs våra resevillkor här