På Safari i Tanzania

Publicerat 2016-03-09 kl. 12:01 av Joel Rapi

I december reste jag runt några veckor i Tanzania och kombinerade safari med några dagar på stranden i Zanzibar. Vill man uppleva migrationen, när miljoner gnuer och zebror följer grönbete i en cykel där de vandrar mellan Tanzania och Kenya, är norra delen av Tanzania med flyg till flygplatsen Kilimanjaro ett bra alternativ.  På ett halvt dygn eller exakt 11 timmar och 30 minuter, kan man förflytta sig från Arlanda till Kilimanjaro International Airport med Turkish Airlines med en kort mellanlandning i Istanbul.

Giraffer Tarangire (Foto Joel Rapi)_small

Få platser är så vackra och gör sådant intryck som nationalparkerna i norra Tanzania. Resan började i Tarangire känd för sina många elefanter och de märkliga baobabträden man känner igen från många naturprogram. I Serengeti växer gräset högt i december efter alla regn och det är grönt var man än vänder sig. Namnet Serengeti gav massajerna detta enorma område som är lika stort som Hälsingland och på massaj betyder den ändlösa slätten.

Lejon på Serengeti (Foto Joel Rapi)

Att se lejon, bufflar och många andra djur i deras egen miljö blir ett oförglömligt minne.  Bästa tiden att se djuren är under tidig morgon och sen eftermiddag. Senast kl 19.00 skall man vara tillbaka på sin lodge. Då har det blivit mörkt och jakten på föda börjar på allvar. Bor man i tältlodge vaktas området av anställda massajer och behöver man lämna sitt tält för något att äta i restaurangen eller ett glas i baren, ber man om eskort. Det finns inga stängsel runt lodgen och på kvällen kan man höra ljudet från lejon och hyenor och det är svårt att avgöra på vilket avstånd de befinner sig från tältet.

Tusentals flamingoer Ngorongorokraterna (Foto Joel Rapi)_Liten

Ytterligare en nationalpark utgörs av den utdöda vulkanen Ngorongoro i vars krater många djur lever, bland annat den utrotningshotade svarta noshörningen.

Kilimanjaro (Foto Joel Rapi)

Tack vare smidig flygförbindelse direkt till norra Tanzania kan man med fyra övernattningar uppleva en fantastisk safari. Har man möjlighet att tillbringa ytterligare några dagar kan man med fördel flyga inrikes till Zanzibar för några avslutande dagar på stranden. Det går även att bestiga Kilimanjaro vilket blir en fysisk utmaning och är en av de högst belägna platserna i världen man når utan att klättra. Med sina 5895 m är det den högsta toppen i Afrika.

Dela

« Tillbaka till nyheter

Populära destinationer

Berlin

Det finns många goda skäl att resa till Berlin. Staden är inte bara känd för sitt rika kulturliv och legendariska nattliv utan även för en kreativ miljö med öppen attityd som passar utmärkt för konferensresor med plats för innovativa idéer. I Berlin finns något för alla – från det förväntade till många oväntade överraskningar.

Läs mer om konferensresor i Berlin >

Alhambra i Granada

Granada

Granada är berömd för Alhambra, det makalösa palatset som blev morernas sista utpost innan staden föll i kristna händer 1492. Det är ett mirakel att palatset fortfarande står kvar.

Läs mer om konferensresor i Granada >

Island

Åk på en konferensresa till kontrasternas värld. Island är ett land med fokus på miljön; husen värms upp av jordvärme, elen tillhandahålls genom miljövänliga vattenkraftverk och luften är ren och frisk. Å andra sidan finns här en banbrytande teknik, boenden i världsklass och effektiva transportmedel. Med bara tre timmars flygresa från Sverige är Island en idealisk mötesplats.

Läs mer om konferensresor i Island >