Flagga Italien

Travel 2 Toscana

Aktiviteter

CYKELTUR & LUNCH PÅ VINGÅRD

En cykeltur som börjar i staden Lucca, känd för sin intakta tolv meter tjocka stadsmur som omger den gamla stadskärnan. De påkostade palatsen och kyrkorna påminner om Luccas storhetstid på 1300-talet när en lukrativ sidenhandel grundade stadens välstånd.

Från Lucca leder cykelguiden er vidare ut i det omgivande landskapet genom en vacker dalgång som följer floden Serchio. Cykelturen avslutas lämpligt vid en vingård där vinprovning och gedigen toskansk lunch väntar. Nivån på cyklingen kan anpassas efter gruppens önskemål.

By i Maremma

JEEPTUR

Mellan Appeninerna och bergskedjan Alpi Apuane ligger en toskansk hemlighet bevarad.

Hit till den bördiga dalgången längs med floden Serchio har de stora turistströmmarna ännu inte nått. Med jeep är det lätt att utforska landskapet längs med mindre vägar och områden otillgängliga för vanliga bilar. Stopp för lunch på vägen i någon liten by.

Jeep safari i Toscana

SKÄRMFLYGNING MED GARANTERAD UTSIKT

För de mer äventyrslystna erbjuds möjligheten att överblicka Toscana från ett fågelperspektiv. Tillsammans med en professionell instruktör för tandemflygning, börjar flygturen från 600 hundra meters höjd. Tiden i luften varierar beroende på den rådande termiken (uppåtgånde luftströmmar). Aktiviteten är inte fysiskt krävande och inga särskilda förberedelser är nödvändiga.

TOSCANA FRÅN SADELN

En ridtur på gamla upptrampade åsnestigar går genom en vild och orörd natur. En ridinstruktör delar in gruppen efter ridvana för att alla skall få ut det mesta av ridturen. Gemensam lunch på en bondgård i trakten är mycket uppskattat.

MATLAGNINGSKURS & VINPROVNING

Vår vinprovning och matlagningskurs hålls på ett slott i området Chianti Rufino, strax nordost om Florens. Slottet, från 1100-talet, har förutom en intressant historia, ett vackert läge omgivet av en 54 hektar stor vinodling och vidsträckta olivlundar. Här produceras idag viner av hög kvalitet. Förutom vin producerar man även sin egen olivolja och skördar sitt eget saffran. Ett besök i slottet inkluderar den gamla vinkällaren där lagringen av vin och olivolja sker.

Här erbjuds möjligheten att lära sig grunderna i italiensk matlagning. Kursen sker under ledning av en kock som normalt arbetar på en exklusiv liten restaurang som ligger i anslutning till vingården.