Flagga Italien

Travel 2 Rom

Mer om Rom

Rom har något för alla, oavsett om man besöker staden för första gången eller har varit där tidigare. Det finns alltid nya saker att upptäcka och att bara njuta av folklivet på en uteservering på ett av stadens gamla torg är underhållning i sig. Tar man sig över floden Tibern så hamnar man bland annat i Trastevere, Roms ’gamla stan’ med gator fulla med restauranger och barer, där även romarna själva gärna äter middag.

3 Favorittips i Rom med omnejd

  • Mozzarella-restaurangen Obicà på Campo de’ Fiori. För den som älskar äkta buffelmozzarella från kampanien och charkuterier. Är ni fler i sällskapet kan ni prova mozzarella-flätan som är en njutning ihop med ett kallt glas prosecco.
  • Ta en dagsutflykt för att bada i havet utanför Rom. Lido di Ostia är Roms närmaste strand och hit går det att åka lokaltåg från stationen Pyramide/Ostiense för ca 1.50EUR. Hoppa av på stationen som heter Stella Polare, här finns både fria stränder och Lido – betalstränder med solsängar och parasoll att hyra. Har man tid kan också ett besök på Ostia Antica rekommenderas.
  • Inte långt från Rom ligger Castelli romani, 13 små byar som är utspridda över kullarna. Här kan man besöka påvens sommarpalats eller besöka någon av alla vingårdar som producerar Lazio-regionens utsökta frascati-vin.