Flagga Italien

Travel 2 Rom

Aktiviteter

UPPTÄCK ROM PÅ CYKEL

Se Roms främsta sevärdheter tillsammans med en kunnig guide. Sevärdheter som Colosseum och Forum Romanum, Vatikanstaten och Piazza Navona hinns med under denna tur som tar ca 3 timmar. Ett glass-stop brukar också hinnas med under turen.

ROM – TEMA MAT OCH HISTORIA

En annorlunda stadspromenad där man går förbi några av Roms omtyckta restauranger, kaffebarer och gelaterior. Ni får höra lite mer om den romerska & italienska matkulturen, och gör ett par korta pauser med glass, kaffe eller vin. Under turen hinner man se många av Roms vackra torg och fontäner och samtidigt höra en hel del om Roms historia. Drygt 4 timmar, inklusive pauser.

FORSRÄNNING PÅ TIBERN

För de mer äventyrliga kanske forsränning på Tibern kan passa? Ett annorlunda sätt att se Rom under drygt 2,5 timmar där man passerar många av de historiska broarna i staden. Ett äventyr som passar de flesta då kunniga guider följer med i båtarna och all säkerhetsutrustning inkluderas i turen.

FOTBOLL PÅ STADIO OLIMPICO

Italienarna är fotbollstokiga och framförallt är det klubblagen som intresserar. Gå på fotboll på arenan som har plats för 72 000 åskådare och se något av Roms storlag Lazio eller Roma. Båda lagen spelar i serie A som är högsta ligan i Italien och båda lagen har  Stadio Olimpico som hemma-arena. När det är derby så är publiken både passionerad och högljudd och det är en upplevelse även för den som inte är så intresserad av sporten. Är man i Rom under ett derby är det också en upplevelse att se matchen på någon sportbar.