Flagga Lettland

Travel 2 Riga

Aktiviteter

Aktiviteter 

CHOKLADPROVNING

Passa på att provsmaka den underbara hemgjorda chokladen. Drick den koncentrerad, het och i kopp. Eller ät den som bakelse eller som pralin med drag av nougat, päron eller kanel. Det är inte särskilt välkänt, men lettisk choklad står högt i kurs bland finsmakare. Vår chokladprovning tar ca 1 tim.

CYKELTUR I STADEN

En skräddarsydd cykeltur som ger dig möjligheten att uppleva effekten av kommunisttiden I Riga. socialistisk futurism arkitektur, block hus, arbetardistrikt, industriella fabriker och även effekten av sovjetiskt styre i staden. Tillsammans cyklar man genom smala gator i den gamla staden till förorterna och utkanten av staden för att se den andra sidan av Riga. Vissa människor låtsas att dessa områden inte existerar men det är dock ett faktum att dessa sovjetiskt konstruerade förorter, är hemma för en stor del av befolkningen,

 

4×4 OFF ROAD DRIVE

Är du ute efter en riktig adrenalinkick så ska du testa på den här coola turen. Anläggningen ligger några km utanför Riga. Efter en genomgång och en introduktion till fordonen. Så får du testa på lite manövrar, för att bygga upp självförtroendet. Gradvis ökas tempot för att du sedan ska köra på de utmanande områdena och samtidigt uppleva det fina landskapet.

KÖRA BOB 

Har du någonsin velat veta hur det känns att gå susa nedför ett spår med en bobsläde? Nu finns det möjlighet till det. Banan ligger inte långt från Riga, i en stad som heter Sigulda. Det här är en otroligt häftig och spännande upplevelse. Maxhastigheten når upp till 100 km/h.

JURMALA

Bara 30 minuter från Riga, ligger Jurmala, en magnifik plats, precis vid havet. Här finns allt du behöver för att varva ner eller för att ha ett riktigt äventyr. Här hittar vi spektakulära naturparker och legendariska spa-anläggningar. Skäm bort dig själv med en massage eller en skönhetsbehandling eller ta del av Jurmalas berömda gyttjebad eller välj en behandling med mineralvatten.

Musikälskare flockas i till Dzintari Concert Hall, en magnifik arvsbyggnad, där det under sommarhalvåret erbjuds konserter utomhus och under vinterhalvåret inomhus. Dzintari Concert Hall renoverades och stod klar 2015 och erbjuder även möjlighet att hålla moderna konferenser i salar byggda i neoklassisk stil.