Flagga USA

Travel 2 New York

Mer om New York

Det finns oerhört mycket att välja mellan i New York och det är omöjligt att hinna med allt under ett par dagar. Den musikintresserade har oändliga valmöjligheter till både musikaler, konserter och mindre livemusik-ställen. För den sportintresserade kanske en hockeymatch med New York Rangers eller en basketmatch med New York Knicks vara en upplevelse.

3 FAVORITTIPS I NEW YORK

  • Besök Williamsburg, Brooklyn. Williamsburg är kvarteret som ligger på andra sidan Williams-bron öster om Manhattan. Skyskraporna och hetsen känns långt borta och här är det fokus på närodlad mat och vintagemode. Det man närmast kan jämföra med är Södermalm i Stockholm. Många minoritetsgrupper bor här som till exempel chassiderna, ortodoxa judar som valt att leva som 300 år tillbaka i tiden.

  • Coney Island. En utflykt från Manhattans skyskrapor så långt söder om Brooklyn som du kan komma. Här finns det stränder och det kända pariserhjulet som setts i många filmer.
  • Många hotell på Manhattan har egna Rooftop-barer och vilka som är mest populära och trendiga varierar från säsong till säsong. St. Cloud på The Knickerbocker Hotel är en av de mest populära. Vill man besöka lite mer gömda ställen har New York många så kallade hemliga krogar som exempelvis Hudson Clearwater i West Village.