Flagga Spanien

Travel 2 Madrid

Aktiviteter

GUIDAD VANDRING MELLAN TAKTERRASSER OCH HUSTAK

Högt ovanför stadens larm, gator och torg finns en mängd dolda terrasser och barer med utsikt över Madrid. På toppen av ett anonymt kontorshus till exempel, döljer sig en tapasbar och på taket ovanpå ett universitetsbibliotek hittar ni en solig terrass. Under denna vandring får ni bekanta er med Madrid från ovan. Det blir en hel del promenader mellan terrasser och hustak så ta på dig bekväma skor. Längst upp väntar dock alltid en trevlig belöning i form av vacker utsikt och på en av barerna något kallt att dricka. Totalt kommer ni att besöka 4 olika terrasser och vandringen tar cirka tre timmar.

VANDRING I ERNST HEMINGWAYS FOTSPÅR

Tillsammans med en historiker som bott i Madrid sedan 1975, blir det här en promenad på två och en halv timme i Hemingways fotspår med stopp på flera av författarens favoritställen i Madrid. Tre av författarens mest kända romaner, ”Death in the Afternoon”, ”For Whom the Bell Tolls” samt ”Dangerous Summer” har anknytning till Spanien skrivna med inspiration från de perioder som Ernst Hemingway tillbringade i Madrid. Under vandringen kommer ni även få höra berättelsen om det Spanska inbördeskriget och hur det påverkade Madrid i slutet av 1930-talet.

img- src="hemingway madrid.jpg" alt="hemingway guiada tur"

ETT BESÖK PÅ PRADOMUSÉET

Pradomuseet i Madrid anses ha en av världens fem största konstsamlingar. Här finns cirka tretusen verk utställda, en exposé över den västerländska konsthistorien. Det var på 1500-talet som kejsare Karl V började samla, och därifrån fram till mitten av 1800-talet härstammar det flesta av samlingarna. Av konstnärerna på Pradomuseet finns bland annat Francisco de Goya och Diego Velázquez. Det finns även en tavla av Rembrandt.
Två engelsktalande konstkännare kommer under två och en halv timme visa några utvalda konstverk, en del välkända och andra mindre kända, ur museets imponerande samling.

SKINK- OCH VINPROVNING
Gör en utflykt och provsmaka spansk skinka. Under ca 2 timmar får ni lära er om olika typer av skinka; vad som gör den speciell, hur man skär och förvarar den, vad det är för speciellt med lufttorkad spansk skinka, vilka viner som passar med vilken typ och hur vissa skinkor kan kosta upp emot 1000 kr per kilo.

GUIDAD CYKELTUR

Upptäck Madrid lite mer närgånget. Det här är en guidad cykeltur i ett relativt lugnt tempo där ni stannar då och då för att titta på och tala om olika sevärdheter. Turen går via några av huvudstadens höjdpunkter som Plaza Mayor, Palacio Cibeles och Retiro Parken men ni kommer även cykla genom mindre kända stadsdelar bortom de stora turiststråken.
Vid ett av stoppen får cyklarna vila och ni sitter ner för något kallt och läskande. Cykelturen tar ungefär tre timmar och är ett härligt sätt att starta dagen på.