Flagga Frankrike

Travel 2 Paris

Mer om Paris

Paris har något för alla. Efter en dags konferens finns det tid att njuta av god mat och dryck på restauranger i världsklass. Gatorna kantas av mysiga små bistron och uteserveringar. Det finns fantastiska museum och gallerier och för den som gillar shopping finns det många butiker och alla de stora designerhusen är representerade i modets huvudstad.

3 Favorittips i Paris med omnejd

  • Njut av en promenad längs med Seine tidigt på morgonen. Inget går upp mot att se Paris vakna till liv, drick en café au lait och ät en croissant som parisarna själva gör. Eller köp med en baguette och andra godsaker för en picknick i någon park.
  • En trevlig utflykt från Paris är att åka till slottet Versailles. Slottet ligger en halvtimmes resa med tåg från centrala Paris. Versailles, som är Frankrikes mest kända slott, är sedan 30 år också med på UNESCOs världsarvslista. Slottet uppfördes under 1600-talet av Louis XIV, även kallad Solkungen och omgärdas av en fantastiskt stor park där det en gång fanns ca 1400 fontäner. Är man på besök en lördag så kan man se en fontänshow med musik.
  • Ät middag i Eiffeltornet och slipp den långa kön. Det finns flera restauranger i Eiffeltornet men den med finast utsikt är Alain Ducasse restaurang Le Jules Verne på plan 2. Det är en populär restaurant så det kan vara bra att boka bord i förväg.