Flagga Frankrike

Travel 2 Paris

Aktiviteter

UPPTÄCK PARIS PÅ CYKEL

Se Paris mest kända sevärdheter tillsammans med en kunnig guide. Sevärdheter som Eiffeltornet och Place de la Concorde och Les Tuileries / Louvre Museumet hinns med under denna tur som tar ca 3 timmar. Ett glass eller dricka-stop brukar också hinnas med under turen.

LUNCH/MIDDAGSKRYSSNING PÅ SEINE

En tur på Seine är aldrig fel och kan kombineras med lunch eller middag om man önskar. Bateaux Parisiens erbjuder turer som utgår från
Eiffeltornet eller från kajen nära Notre Dame. Turen tar ca 2 timmar medan en fyra-rätters lunch, alternativt ca 2,5 timmar för middag. Maten tillagas ombord innan den   serveras. Maträtterna väljs på plats från en à-la-carte meny. Kryssningen ger ett annorlunda perspektiv och att se Paris från vattnet är en upplevelse.

 

PÈRE LACHAISE

Kyrkogården Perère Lachaise är Paris största kyrkogård med fler än en miljon gravar och är samtidigt en av världens mest besökta begravningsplatser. Père Lachaise var den första begravningsplatsen som utformades som en trädgårdspark 1804 och erbjuder ett grönt och kuperat landskap på hela 44 hektar mitt i Paris. Men det som lockar flest besökare är onekligen alla kända personer som ligger begravda här.
I sällskap med en guide som har specialiserat sig på turer i Père Lachaise, får ni en möjligen något ovanlig men intressant guidad promenad genom denna kända kyrkogård. Guiden berättar levande och med humor om många av dem som ligger begravda här. Det är många levnadsöden och historier som finns att berätta. Oscar Wilde, Edith Piaf, Molière, Chopin och Jim Morrison är bara några av alla kända personer som fått sin sista vila på Père Lachaise.