Flagga Turkiet

Travel 2 Istanbul

Aktiviteter

Upptäck Istanbul

Denna aktivitet blir en resa bakåt i tiden. En resa som, på ett underhållande sätt, tar er genom Istanbuls rika, mångtusenåriga historia. Deltagarna delas upp i lag som kommer att tävla mot varandra. Under dagen kommer varje lag att besöka några av stadens mest kända sevärdheter. Guider vägleder och förklarar kulturella och historiska sammanhang. Runt om i den gamla stadskärnan finns ”skatter” gömda. Att hitta dem är en av uppgifterna lagen får. Ett åtråvärt pris delas sedan ut till det vinnande laget. Aktiviteten, som förutom att vara lärorik och underhållande, ger också deltagarna tillfälle att samarbeta.

Kryddbasaren Istnabul

Hyr ett eget badhus

Byggandet av turkiska bad nådde sin kulmen i början av 1700-talet. Då insåg man, att man kunde göra ”bra business” på entréavgifterna. Idag finns endast ett 20-tal av de gamla badhusen kvar. Ursprungligen byggdes de med separata avdelningar för kvinnor och män. Den som hittades på ”fel” sida, kunde dömas till döden. Idag är det inte ovanligt med delad badavdelning. Många turkar föredrar dock att gå på bestämda tider – avsatta för respektive kön.

Nu finns möjligheten att abonnera ett av dessa unika badhus under några timmar. Handdukar och massage ingår, liksom en bar med snacks.

La-Grande-Piscine-a-Bursa-Jean-Léon_Gérôme

Istanbul från vattnet

Istanbul ligger mellan två världsdelar, Europa och Asien. Bosporens blågröna vatten delar staden. På den europeiska sidan finns mycket av den äldre historien bevarad. Där finns t ex Hagia Sofia, den Blå moskén, den stora basaren och de gamla baden. Den asiatiska sidan är modernare med sina bostadshus, shoppinggallerior och paradgator. Med en chartrad motorjakt finns möjligheten att uppleva staden från ett Bosporenperspektiv. Middag och DJ ombord.

kryssning på Bosporen

Fisketävling

Kortaste avståndet över Bosporen är 800 meter och medeldjupet ca 50 meter. Två starka strömmar, som går i motsatt riktning på olika djup, bidrar till att en stor mängd fisk passerar i dessa vatten. Det finns bl a gott om makrill, sardin och tonfisk.

Deltagarna delas in i lag. Varje lag förfogar över en fiskebåt. En fiskare finns med och assisterar.

Här gäller det att, under begränsad tid, fånga så mycket fisk som möjligt. Det lag som lyckas bäst får ett pris.

Virvlande dervischer

Vi kan även ordna biljetter till konserter med de virvlande dervischerna som i över 700 år med sin österländska neyflöjt har lockat nya utövare. Denna föreställning är ingen vanlig dansföreställning utan är en religiös ritual med rötter från 1200-talet.

Vi hjälper er med biljetter till en konsert.

virvlande Dervish i Istanbul