Flagga Spanien

Travel 2 Granada

Mer om Granada

Granada är med all rätt berömd för Alhambra, det makalösa palatset som blev morernas sista utpost innan staden slutligen föll i kristna händer 1492. Det är ett mirakel att palatset fortfarande står kvar eftersom Napoleon nästan lyckades spränga alltihop 1812. Men även om det hade drabbats av detta öde, skulle universitetsstaden Granada ändå fortsatt att hålla ett magiskt grepp om sina besökare. Efter en tid i staden upptäcker man att Granada är Andalusiens hippaste, mest ungdomliga stad. Med sina innovativa barer, flamenco-ställen och inneklubbar, finns ständigt en anledning att inte titta på klockan eller tänka på morgondagen.

Med historiska kvarter som bildar ett gytter av slingrande gränder uppför branta backar, spännande matupplevelser på undangömda restauranger, bra shoppingmöjligheter och med ett läge vid foten av de mäktiga snöklädda Sierra Nevada, utgör Granada en av Spaniens mest spännande platser att besöka. Faktum är att läget intill både bergen och havet gör det möjligt att på morgonen åka skidor för att på eftermiddagen ta ett dopp i Medelhavet och ändå vara tillbaks i stan i lagom tid till la marcha (nattlivet).

3 FAVORITTIPS I GRANADA

  • Med på Unescos världsarvslista och ett av Spanien mest besökta sevärdheter, är Alhambra ett måste när man besöker Granada. Det moriska palatset ligger på en högplatå över staden med majestätiska Sierra Nevada i bakgrunden. Det går även att göra ett besök under kvällstid och då uppleva palatset på ett helt annat sätt än under dagen. Biljetter bör beställas i förväg då antal besökare är begränsat.

  • Hamam – Granada har två arabiska bad eller Baños Árabes. Det perfekta stället att slappna av efter en intensiv dag. Välj mellan flera olika tempererade bad för att sedan avsluta med en timmes avslappnande aromatisk massage.
  • Det kan vara svårt att hitta riktigt bra Flamenco som inte enbart riktar sig till turister. På Pena de la Platería, en flamencoklubb belägen djupt inne bland Albaicins gränder, går det att uppleva autentisk flamenco på torsdag- och lördagskvällar.