Flagga Spanien Cykling i Granada

Travel 2 Granada

Aktiviteter

CANYONING

Canyoning är en förhållandevis ny sport som enkelt uttryckt innebär att ta sig ned för en kanjon på bästa och säkraste sätt. Detta inkluderar allt från att fira sig ned med rep (repellering), kana på rumpan över hala stenar, vada genom vattenfall, klättra, simma och vandra genom en flodfåra.

Tillsammans med en professionell guide och med rätt utrustning blir detta ett både spännande och mycket roligt sätt att uppleva områdets oförstörda och storslagna natur. Tillsammans med guiden bestäms i förväg vilken svårighetsnivå som passar för gruppen.

VANDRING I LAS ALPUJARRAS

Alpujarras ligger på Sierra Nevadas sydsluttning och vetter mot Medelhavet. Detta relativt oupptäckta område anses av många vara ett av Spaniens mest spektakulära och vackra landskap.

Sedan morerna på 1200-talet lät terrassera och bevattna sluttningarna, växer fortfarande mullbärsträden som silkeslarverna älskar, liksom väldiga sötkastanjer, valnötsträd och granar av olika slag här. Med en kunnig guide som visar vägen längs stigar som kantas av timjan och spansk lavendel, blir en vandring här en fantasisk naturupplevelse. Vandringen utgår från den lilla byn Capileira och går sedan genom dalgången Poqueira och igenom byarna Pampaneira och Bubión. Dessa bergsbyar med vitkalkade hus, klädda med platta skiffertak, påminner om berberbyarna i de marockanska Atlasbergen.

En rejäl lunch med lokala ingredienser och råvaror serveras i en av byarna.

VINPROVNING

Vinprovning ca 30 km söder om Granada. Här skapar ett mikroklimat i området med heta sommardagar och kalla nätter, perfekta förutsättningar för vintillverkning. Ni blir visade runt egendomen och får en inblick i hur tillverkningen går till. Därefter följer en vinprovning där några av vingårdens prisbelönta viner serveras. Vingården är även utmärkt för en lunch, middag eller fest.

RID ANDALUSISKA HÄSTAR

Las Alpujarras, i bergen i södra Spanien, erbjuder bland den bästa ridningen i Europa. Landskapet är varierande med stora höjdskillnaden och oväntade kontraster. Man rider genom flodbäddar och i djupa dalgångar under pilträd och mullbärsträd.

Den andalusiska hästrasen, lär vara en korsning mellan den gamla iberiska rasen och de arabiska fullbloden. De är sköna ridhästar och de flesta är snälla och vill göra sina ryttare till lags. Samtidigt kan det arabiska blodet göra att hästarna är lite livliga och känsliga och med mycket energi. Ridinstruktören hjälper till att välja ut rätt häst beroende på vanan hos den som rider.

EUROPAS SOLSÄKRASTE SKIDÅKNING SIERRA NEVADA

Sierra Nevada var värd för alpina skid-VM 1996, vilket blev det avgörande steget för att placera skidorten på världens pistkarta, men ändå förvånande okänd för svenskar. Detta är Europas sydligaste och solsäkraste skidåkning. Skidbyn Pradollano, vid foten av hela systemet ligger 2100 meter över havet, högsta toppen Veleta mäter 3470 meter över havet och är landets näst högsta. Vid klart väder kan blicken nå ända till Marocko. Sierra Nevada erbjuder 87 km pistade nerfarter och med 428 snökanoner garanteras åkning och sol mellan januari och ända in i maj.