Flagga Italien

Travel 2 Gardasjön

Mer om Gardasjön

Riva del Garda är vackert beläget vid norra sidan om Gardasjön omgiven av höga berg. Gardasjön är Italiens största sjö med 370 kvm att jämföras med Hjälmaren som är drygt 480 kvm. Det är en liten stad och kallas ibland enbart för Riva. Efter en dags konferens finns det tid att njuta av god mat och dryck på restauranger där flera har utsikt mot sjön. Gatorna i den gamla delen av Riva kantas av mysiga små restauranger och glassbarer. Koppla av på något av torgen som ligger nere vid vattnet och ät en god italiensk glass. Riva är den näst största staden vid Gardasjön och passar utmärkt om man även vill känna lite av den italienska vardagen och träffa lokalbefolkningen.

3 FAVORITTIPS I RIVA DEL GARDA

  • Tycker man om att vindsurfa har man kommit till rätt plats! Gardasjöns norra delar är kända för sina vindar som beror på de höga bergen i kombination med sjön. Mycket populär destination bland vindsurfare. Annars finns många andra aktiviteter att göra här: SUP-paddling, paragliding och dykning för att nämna några.
  • Ta en båttur till den lilla byn Limone sul Garda eller Malcesine, ät en glass och titta på folk. Är man ett James Bond-fan så kan det vara roligt att besöka Limone där en biljaktscen till filmen ’Quantum of Solace’ spelades in på Via Gardesana. Åker man till Malcesine så är slottet Scaligero väl värt ett besök.
  • Vill man göra en dagsutflykt från Riva kan man åka till den lilla turistorten Sirmione, känd för sina termal-bad och sitt medeltida slott Rocca Scaligera. Sirmione ligger på en halvö på Gardasjöns södra sida och här kan man även se ’Grotte di Catullo’ som är det mest storslagna exemplet på en romersk privatbostad i norra Italien.