Flagga Italien

Travel 2 Gardasjön

Aktiviteter

CANYONING

Spektakulära Dolomiterna är idealiskt för canyoning med många fantastiska avsnitt att avverka under dagen Här finns en jättelik canyon med en ljum strid flod som omges av lodräta klippväggar. I denna sport bör man inte vara främmande för att fira sig ned för lodräta klippväggar, korsa vattenfall, krypa genom grottor eller simmande följa en strid flodfåra. Varje avsnitt ger, nya flodfåror och nya utmaningar. Tekniken är enkel, alla kan lära sig den. All utrustning tillhandahålls, inklusive våtdräkt och hjälm.

VIA FERRATA

Via Ferrata är en avancerad typ av vandring där du har hjälp av vajrar och
stegjärn som sitter fast i berget. Du är hela tiden säkert kopplad till dessa med en sele och följs av en utbildad bergsguide. Via Ferrata är den yttersta upplevelsen för dig som vill uppleva spänningen i bergsklättring men på ett enkelt sätt och med full säkerhet. Inga förkunskaper krävs, bara stabila fötter och en avsaknad av rädsla för höjder. Från början användes klätterstigarna för snabba truppförflyttningar över Alperna och de flesta finns i italienska Dolomiterna. En skön och naturnära upplevelse som kräver ett visst mått av mod och kondition.

CYKELTUR FRÅN RIVA DEL GARDA, GENOM SARCADALEN TILL VINGÅRD

Från vingården cyklar ni längs med floden Sarca Riva del Garda. Vingården är en av de äldsta i området och ägarbröderna tar emot på vingården. De kommer att visa vinkällaren, beskriva champagnemetoden samt destilleringsprocessen för Grappa mm.

Förutom avsmakning av några av gårdens viner, provas även grappa och lunch äter man i trevliga omgivningar. Mellan vingården och Riva del Garda är det ca. 2 mil och det beräknas ta ca 1,5 timme att cykla i lagom takt.

UTFLYKT TILL MONTE BALDO

Utflykten startar med en båttur med en av de reguljära färjorna som förbinder många av orterna längs med Gardasjön. Resan mellan Riva del Garda och Malcesine tar ca 50 minuter.

Från Malcesine tar man sedan en linbana upp på Monte Baldo (1 800m) för att vandra. Utsikten över sjön är makalös och området är perfekt för promenader i bergen.

Monte Baldo kallas ibland för ”Europas trädgård” för sin artrikedom inom  växt- och djurlivet. Mer än 60 olika orkidéer blommar på sluttningarna mellan mars och augusti, beroende på vilken höjd de växer på. Andra växter är bl. a edelweiss och vild pion. Bland de vilda djur som lever i området kan nämnas kungsörn, röd hackspett, fasan, grävling, räv, vessla, mård och gems.

Kom ihåg att det kan vara kyligt i bergen, så även om det är ”shorts-väder” nere vid sjön, behöver man klä sig lite varmare när man väljer att ta turen upp till bergstoppen.

BESÖK I DEN MEDELTIDA BYN TENNO

Den medeltida byn Canale di Tenno är ett intressant besök för dem som önskar uppleva konst, historia och kultur. Byn, beläget på en bergssluttning halvvägs mellan Gardasjön och Alperna, har nyligen uppmärksammats som en av de vackraste byarna i Italien.

Byn från 1300-talet, övergavs  efter det andra världskriget men blev på sextiotalet bebott genom konstnärer som gjorde byn till en konstnärskoloni. Här ligger även den vackra sjön Tenno, känd för sin intensiva turkosa färg.