Flagga Frankrike

Travel 2 Franska Rivieran

Mer om Franska Rivieran

Utöver sitt behagliga klimat, sina vackra stränder och sitt rika kulturliv erbjuder Nice över sju kilometer strand och 2 640 soltimmar per år. Cannes är å sin sida världsberömt för sin filmfestival. Stillsammare alternativ till de stora orterna är städerna Antibes och Menton. Antibes är en traditionell fransk småstad som lever året runt och som länge varit en uppskattad tillflyktsort för målare och författare. Här kan man bland annat besöka Picassomuseet. Menton är ett utmärkt alternativ till Nice om man vill uppleva en mindre fransk stad vid Medelhavet. Rivieran är inte bara sol och bad. Inåt landet leder olivlundar vidare upp mot raviner och höga berg där det på vintern går att åka skidor.

martinez cannes

3 favorittips på Franska Rivieran

  • Badutflykt till Villefranche-sur-Mer. Om man vill slippa trängseln på stränderna i Nice rekommenderas en utflykt till Villefranche-sur-Mer och stranden vid Port de la Darse. Här badar lokalbefolkningen.
  • Upptäck Gorges du Verdon – Europas eget Grand Canyon. 11 mil från Cannes ligger den över 20 kilometer långa floddalen Gorges du Verdon – en av Europas största floddalar.  Att utforska området är ett riktigt äventyr. Här erbjuds aktiviteter som forsränning, mountainbiketurer, kajakpaddling, vandringar och ridning. För den riktigt våghalsige finns också möjlighet att hoppa bungyjump från den 182 meter höga bron Pont de L’Artruby.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Besök medeltida konstnärsbyn Saint Paul de Vence som blivit Frankrikes mest kända konstnärsby. Här tillbringade Marc Chagall den senare delen av sitt liv, och byn lockar fortfarande celebriteter.  Idag finns 64 konstgallerier i Saint Paul de Vence. Här finns också museet Maeght Foundation, som är ett måste för den konstintresserade. Museet har en av Europas mest betydande samlingar av modern konst. Chagall, Legér och Miró är några av de många konstnärer som finns representerade. Avrunda besöket med en middag på den lyxiga restaurangen La Colombe d’Or, där Chagall och Picasso en gång i tiden brukade betala sina notor med sina egna målningar.

st-paul-de-vence