Flagga Frankrike

Travel 2 Franska Rivieran

Konferensresor till Franska Rivieran

Provence och franska Rivieran har med sitt behagliga klimat, sina vackra stränder och sitt rika kulturliv varit ett populärt resmål för turister sedan 1920-talet. Rivierans huvudort är Nice, och en annan centralort är Cannes. I Nice finns förutom den berömda strandpromenaden Promenade des Anglais gott om sevärdheter, bra shopping och många muséer.

 

Mer om Franska Rivieran

Utöver sitt behagliga klimat, sina vackra stränder och sitt rika kulturliv erbjuder Nice över sju kilometer strand och 2 640 soltimmar per år. Cannes är å sin sida världsberömt för sin filmfestival. Stillsammare alternativ till de stora orterna är städerna Antibes och Menton. Antibes är en traditionell fransk småstad som lever året runt och som länge varit en uppskattad tillflyktsort för målare och författare. Här kan man bland annat besöka Picassomuseet. Menton är ett utmärkt alternativ till Nice om man vill uppleva en mindre fransk stad vid Medelhavet. Rivieran är inte bara sol och bad. Inåt landet leder olivlundar vidare upp mot raviner och höga berg där det på vintern går att åka skidor.

Mer om Franska Rivieran >

Konferens

Konferens. Både Rivieran och Monaco har en lång tradition av att stå som värdar för några av världens mest prestigefyllda evenemang. Filmfestivalen i Cannes, Formula 1 Grand Prix, Tennis Masters och jazzfestivaler är bara ett axplock ur kalendariet.

Konferens >

Aktiviteter

Rivieran erbjuder en mängd aktiviteter och möjligheter att upptäcka södra Frankrike på ett roligt och aktivt sätt. På följande sida listar vi flera spännande alternativ!

Aktiviteter >

Fakta om Franska Rivieran

Fakta om Franska Rivieran >