Flagga Irland

Travel 2 Dublin

Aktiviteter

GUIDAD VANDRING I GUINESS STOREHOUSE

Missa inte att besöka Guinness Storehouse. Här erbjuds guidade turer där historien berättas om hur Guiness blivit ett av världens mest välkända varumärken samt även hur hela processen med ölbryggningen går till. I baren Gravity bar, med panoramautsikt 360 grader över Dublin finns sedan möjlighet att smaka ölet på plats. Många påstår att ett glas Guiness aldrig smakar lika bra som just här.

KAJAKPADDLING GENOM DUBLIN

Upplev Dublin från vattnet genom en kajakpaddling på floden Liffey. Med stabila havskajaker arrangeras turer mitt genom staden och man kan välja mellan att paddla på dagen eller på kvällen. Kajakguider, skyddskläder ingår.

JAMESON DISTILLERY

Vad skiljer irländsk whiskey från all annan whiskey? Denna och andra avgörande frågor får den svar på som gör ett besök i Jamesons gamla whiskeydestilleri i Dublin. Den irländska whiskeyn är unik eftersom den destilleras hela tre gånger.  En guidad tur förklarar de viktigaste stegen i traditionell ”whiskeymaking” och på andra våningen finns även en restaurang där man kan avnjuta en trevlig gourmetmiddag.

UPPTÄCK DUBLIN GENOM MUSIKEN

Staden genomsyras av musikhistoria som spänner över flera generationer och omfattar många olika genrer och stilar. Från nationalsymbolen, en harpa som symboliserar den traditionella irländska folkmusiken till elgitarr och bas där den irländska musiken har utvecklats med kända band och musiker som Thin Lizzy, U2 och Van Morrison.  Turen tar er på en musikalisk resa genom staden där era guider berättar om milstolpar och intressanta händelser med musiken i fokus.