Flagga Schweiz Davos Kloster

Travel 2 Davos

Konferensresor till Davos

Davos är en av Schweiz äldsta, största och mest välkända skidorter. Tidigare hade Davos varit känt som kurort under mer än 400 år. Den friska luften i Europas högst belägna stad, i kombination med varma termalbad, lockar fortfarande besökare. Davos är både stad och skidort på samma gång och erbjuder många typer av aktiviteter och nöjen. Det finns över hundratalet restauranger att välja mellan. Prova gärna traktens specialitet som är ost och chokladfondue.

Sedan början av 70-talet hålls varje år Världsekonomiskt Forum i Davos. Det finns därför en väl utbyggd infrastruktur med många hotell och konferensanläggningar i staden. Reser man till Davos på sommaren kan man bada och simma i Davos-sjön, eller vandra och köra mountain-bike. Vill man göra en utflykt med häpnadsväckande utsikt kan man åka med tåget ’The Glacier Express’ som förbinder Davos med Matterhorn.

Skidåkningen är uppdelad i fem större system, varav Jakobshorn och Parsenn är de största. Davos är känt för riktigt fint puder, nästan inga liftköer och mycket bra åkning. Nedfarten från Weissfluhgipfel på 2844 meter är 12 km lång och bjuder på en höjdskillnad på över 2000 meter!

Även grannstaden Klosters, i samma dal, tillhör världens äldsta skidorter. Dit kom kändisar som Ernst Hemingway och Greta Garbo och är en tillflyktsort för celebriteter än idag.

Fakta om Davos

Fakta om Davos >