Flagga Italien

Travel 2 Courmayeur

Konferensresor till Courmayeur

Courmayeur ligger i Aostadalen, där man är kända för sina viner och passionerade förhållande till mat. Man har liksom missat poängen med att åka dit om man inte planerar in att njuta av det italienska kökets läckerheter. Just restauranger i pisten brukar annars inte tillhöra de största kulinariska överraskningarna. I Courmayeur finns dock den exceptionellt charmiga Maison Vielle som drivs av Giacomo och hans brasilianska fru Luciana. Där serveras kanske den bästa pastan och foccaccian i alperna. Faktum är att bland Courmayeurs pister ligger det minst lika många restauranger som det finns liftar…

Med sina 100 km pistade nedfarter tillhör inte Courmayeur de största skidområdena i alperna men det räcker gott och väl för ett par tre dagars intensiv skidåkning utan att man hinner tröttna. Kombinera med fantastisk italiensk mat så blir det inte så mycket bättre.

För dem som är ute efter det ultimata äventyret finns möjlighet till helikopterskidåkning. I Italien är helikopterlyft till Mont Blancmassivet tillåtet vilket är förbjudet i Frankrike. Men det hindrar inte att man tar sig en skidtur till Frankrike och äter lunch en dag i Chamonix. Det går en skidlift till Aiguille du Midi varifrån man når Chamonix via Vallée Blanche.

Courmayeur erbjuder mer än bara vintersporter. Tillbringa gärna en eftermiddag på det berömda spa och termalbadet Pré Saint Didier. Det perfekta stället att massera stela muskler efter en intensiv dag i konferensrummet eller skidbacken eller koppla av med en ansiktsbehandling.

En vinprovning i närbelägna Alba är en annan intressant aktivitet vi gärna hjälper till att arrangera.

Fakta om Courmayeur

Fakta om Courmayeur >