Flagga Frankrike

Travel 2 Champagne

Konferensresor till Champagne

Bara namnet Champagne väcker sinnena till liv. En resa till Champagne blir en bubblande upplevelse och ett tillfälle att fördjupa sig i en av världens mest kända drycker. Varje år mognar miljontals flaskor champagne i kilometerlånga tunnlar under samma kalkrika jord vars förutsättningar gör området helt unikt för framställning av mousserande viner. Städerna Reims och Epernay tävlar om vilken som är den mest betydande staden i distriktet.

Några av de mest kända champagnehusen är Taittinger, Veuve Clicquot, Mumm, Moët et Chandon och Pol Roger men det finns förstås också andra mindre gårdar. Hitta din egen champagnefavorit bland alla mindre hus som inte är lika kända men som har minst lika bra bubbel som de stora renommerade husen.

Mer om Champagne

Följ med oss till Champagne och lär dig skillnaden på mousserande viner och riktig champagne. Vad är det egentligen som skiljer de bubblande dryckerna åt?

Mer om Champagne >

Konferens

En konferens där man också kan prova äkta Champagne är uppskattat av många. Kombinera gärna Champagne med ett par dagar i Paris på hemresan.

Konferens >

Aktiviteter

Åker man på konferens till Champagne så finns det självklara aktiviteter att göra, såsom Champagne-provning och ett besök på något av Champagne-husen.

Aktiviteter >

Fakta om Champagne

Fakta om Champagne >