Flagga Ungern

Travel 2 Budapest

Mer om Budapest

Budapest kallas ibland Östeuropas Paris med sina eleganta paradgator och vackra arkitektur. Detta kombinerat med många års kommunist-styre skapar en stad med attityd och tar man en promenad i staden ser man snabbt att Budapest är en dynamisk och levande stad med en mix från både östra och västra Europa. Staden är inte lika polerad som Prag men det ger den ett charmigt intryck.

Är man intresserad av att äta god mat så har man kommit till rätt stad. Här finns många bra restauranger och vill man äta riktig gourmet-middag kan man prova någon av de tre restaurangerna som har en stjärna i Guide Michelin eller restaurang Onyx som är Ungerns enda med två stjärnor i Guide Michelin. En av världens mest kända restaurangkedjor, Nobu med sitt innovativa japanska kök, finns också representerat i Budapest.

3 favorittips i Budapest

  • Båttur på floden Donau. Kryssa ca 1 timme till konstnärsbyn Szentendre och ät lunch i den lilla byn. Under kryssningen finns möjlighet att ha konferens på båten.

  • Budapest är en riktig spa-stad och har flest thermalbad av världens alla huvudstäder. Många hotell har spa-anläggningar men det finns också publika badanläggningar. De mest kända traditionella Ungerska thermalbad och spa är Széchenyi eller Gellért,

  • Besök Slottet på Buda-sidan där de två muséerna National Gallery och Budapest Historiska Museum ligger. Under slottet finns det möjlighet att besöka labyrinterna eller grottorna som skapats av thermiskt vatten eller med konstgjord hjälp. Fram till 1956 fanns ett sjukhus inne i berget som nu är ett museum och kan vara värt ett besök.