Flagga Belgien

Travel 2 Bryssel

Bryssel

Konferensresor till Bryssel

Bryssel är Europas huvudstad och som sådan en mötesplats för många kulturer. Vid ett besök på Europaparlamentet finns aktiviteter där alla de 24 officiella EU-språken är representerade. I Bryssel hittar man också ett av världens vackraste torg, Grand Place, där också Bryssels stadshus byggd i gotisk stil från 1400-talet ligger. Inte långt från torget hittas den lilla bronsstatyn Manneken Pis som är välkänd för de flesta och även den mindre kända Jeanette Pis som är den feminina motsvarigheten till statyn.

 

Mer om Bryssel

Under en resa till Bryssel finns det många intressanta museum och platser att besöka men det ges också tid att njuta av staden. Bryssel bjuder på smakupplevelser för gourmander på flerstjärniga Guide Michelin-krogar men också belgiska våfflor, högklassisk världskänd choklad, öl och musslor med pommes frites. Vill man så går det att göra en dagsutflykt till vackra Gent där man får möjlighet att uppleva det bästa av Flandern.

Mer om Bryssel >

Konferens

Bryssel är en perfekt konferensstad som passar de flesta. Europas huvudstad ligger bara 2,5 h bort med direktflyg men är ändå så annorlunda och en smältdegel med ca 250 000 utländska invånare inom finans och politik.

Konferens >

Aktiviteter

Bryssel är en matfokuserad stad med choklad- och ölprovningar men erbjuder också konst och kultur. Ett besök på Europa-parlamentet är också nästan ett måste när man är i Europas huvudstad.

Aktiviteter >

Fakta om Bryssel

Fakta om Bryssel >