Flagga Tyskland

Travel 2 Berlin

Aktiviteter

PRIVAT KRYSSNING PÅ FLODEN SPREE

Floden Spree går från den tjeckiska gränsen via en kurvig passage i Berlin och vidare ut i Havel nära Spandau. Under den här kryssningen får ni bland annat se den enorma utsikten över riksdagshuset Reichtag, regeringsdistriktet och Berlinmuren. Spree tar er via vackra parker och under fler broar än i Venedig. Det finns möjlighet att kombinera kryssningen med lunch, middag eller bara dryck och tilltugg.

2015-10-04 13.53.57

DINE AROUND

Ät en flerrätters-middag och besök flera olika restauranger under samma kväll. Ni avnjuter en rätt på varje restaurang som var och en har olika inriktning. En kulinarisk resa med mat från olika länder och samtidigt ett sätt att uppleva Berlin genom sitt varierande restaurangutbud i några av stadens mest fascinerande områden.

BERLIN PÅ CYKEL

Berlin är stort och med cykelns hjälp lär ni känna denna kulturella stad. Ni utforskar områden som Prenzlauer Berg med fantastisk arkitektur och där 80 % av alla byggnader är från före 1948 och över 300 är byggnadsminnesmärkta. Samt Kreuzberg där bland annat den omtalade gränsövergången Checkpoint Charlie finns. En privat guide berättar om staden och ni gör ett mysigt stopp för lunch. Det är också möjligt att upptäcka Berlin på en sightseeing i kultbilen Trabant från 50-talets Östtyskland.  I varje bil finns en radio som berättar om de ställen ni passerar. Den här stadsrundturen är helrätt för alla som besöker Berlin.

 

 

UNDERJORDISKA BERLIN

Temavandring under jorden. Besök några av de underjordiska bunkrar och skyddsrum som användes under andra världskriget och där stadens skrämmande historia finns bevarad. Tjugo meter under marken ligger de och utgör 40 procent av Berlins yta. Bunkrarna var avsedda för att människor skulle kunna sova tryggt om natten eller som tillfälliga skydd under bombräderna.

RUNDTUR I REICHSTAG

Skippa kön och få en privat rundtur i Reichstag. Riksdagshuset är ett av Berlins mest historiska landmärken och stod klart 1984. Glaskupolen formgavs av Norman Foster och symboliserar Tysklands politiska skifte från förtryck till öppenhet. Under rundturen får ni insikt i hur den återfödda byggnaden sömlöst förenar konst, futuristisk arkitektur och ekologiskt hållbara principer. Ni äter lunch i takrestaurangen och kan beundra den fantastiska utsikten över Berlins magnifika byggnader och sevärdheter.