Flagga Serbien

Travel 2 Belgrad

Aktiviteter

GUIDAD VANDRING GENOM UNDERJORDISKA TUNNLAR UNDER BELGRAD

Upptäck Belgrads underjordiska hemligheter på en 2,5-timmars vandring, som leds av en lokal guide. Gå under jord för att uppleva spännande underjordiska befästningar, spöklika tunnlar, bunkrar och grottor från romartiden till tyskarnas hemliga högkvarter från andra världskriget.

UTANFÖR BELGRAD – TUR GENOM VOJVODINA-PROVINSEN

Upptäck Vojvodina provinsen i närheten av Belgrad. Vi kommer att besöka staden Sremski Karlovci, som representerar platsen för bevarandet av den serbiska kulturen. Vi åker till en vingård för provsmakning av olika viner i en gammal vinkällare från bland annat 1800-talet. Därefter fortsätter turen mot staden Novi Sad, som ligger längs floden Donau med den vackra Petrovaradin fästningen, som är den näst största fästningen i Europa. Kort sightseeing och valfri lunch i restaurangen vid floden.

BÅTTUR I BELGRAD

Se sevärdheter i Belgrad från båten på en 1,5-timmars kryssning på floderna Donau och Sava. Här kan man beundra stadens olika landmärken och vyer och njuta av sevärdheterna från håll. På båtturen får man bland annat se Belgrads fästning och våtmarkerna på ”Krigsön”, som är känt för sitt rika fågelliv.

Båten går även att hyra exklusivt för grupper med möjlighet att servera lunch eller middag ombord.

 ”BLOMSTERHUSET”, TITOS MAUSOLEUM OCH MUSÉET ÖVER JUGOSLAVIENS HISTORIA

Gravkomplexet kallas Blomsterhuset och ligger i anslutning till ett museum med Jugoslaviens historia som tema. Tito var Jugoslaviens mycket omtyckta president mellan 1953 fram till sin död 1980 och var under Titos tid kommunistiskt. Hans död medgav den största statsbegravningen i världshistorien med presidenter, kungligheter och ministrar från 128 länder. Museet byggdes på sextiotalet som en gåva till Tito från Belgrad. Han har hyllats för hur han återuppbyggde Jugoslavien efter andra världskriget. På pappret var allt fint, men verkligheten var en annan. Var det Tito som höll samman den jugoslaviska staten? Var Jugoslavens sönderfall oundvikligt efter hans död? Följ med oss hit och få reda på mer!

RELAX OCH SPABEHANDLING I BELGRAD

I Serbien finns det en stor mängd naturkällor med mineralvatten och medicinsk lera.  Över 53 kurorter, varav några även användes av de gamla romarna som introducerade varma bad och spabehandlingar en gång i tiden. Idag förknippas spa med platser för vila, njutning och medicinska behandlingar. Njut några timmar av den totala avkopplingen för kropp och själ.