Flagga Spanien

Travel 2 Barcelona

Mer om Barcelona

Barcelona bjuder på en enastående kombination av pulserande storstad och långa sandstränder. Det finns alltid mycket att se och upptäcka även om man har varit tidigare i denna stad. Konst, arkitektur och ett hett nattliv kombinerat med sol och bad samt shopping i högsta klass gör Barcelona till mångas favoritstad.

Barcelona vid havet

Barcelonas arkitektur

Arkitekturen kanske är stadens främsta gåva till världskulturarvet där Antoni Gaudís ofullständiga Sagrada Familia kommit att bli en världsattraktion. Men Barcelona hyser en rad imponerande byggnader i allt från romersk-gotisk stil till renässans och modernism.

Staden har en beundransvärd förmåga att följa med i tiden och erbjuder en fascinerande blandning av flera hundra år gamla butiker med nyöppnade ultrachica modebutiker där ägarna ofta visar en tendens att vända sig utåt för inspiration, snarare än mot resten av Spanien. Spaniens största och mest kända matmarknad, La Boqueria ligger på Ramblan. Här kan man både äta lunch och köpa med sig läckerheter som ost, vin, kryddor och andra färska varor.

Cocktailbaren Boadas i Barcelona

Barcelonas nattliv

Barcelonas nattliv är trendigt, intensivt och börjar vid midnatt. En kväll på stan kan bjuda på klubbesök i gamla teatrar, privatpalats eller goda drinkar på undangömda cocktailbarer. Oavsett vilket så har vi kontakterna som gör att ni slipper stå i kö. Vi har många fler argument till varför ni bör boka nästa konferensresa till just Barcelona!