Flagga Lettland

Travel 2 Riga

Aktiviterer

Aktiviteter i Riga

Chokladprovning

Passa även på att provsmaka den underbara hemgjorda chokladen. Välj och vraka på Emihla Gustava, Aspazijas bulvaris 24, ungefär mitt emot Operan

Drick den koncentrerad, het och i kopp. Eller ät som bakelse och praliner med drag av nougat, päron eller kanel. Det är inte särskilt välkänt, men lettisk choklad står högt i kurs bland finsmakare

Aerodium

Vill du testa på något riktigt häftigt och flyga utan hjälpmedel, så är det här rätt ställe. Det är en vertikal vindtunnel som låter dig sväva i luften, precis som om du befann dig i fritt fall. Den vertikala vindtunneln har en särskild turbin som skapar kraftig vind. När man lägger sig på detta vertikala vindflöde kan man lyfta och utföra de mest olika akrobatiska rörelser och på så sätt uppleva hittills oupplevda känslor.

Cykeltur i staden

En skräddarsydd cykeltur som ger dig möjligheten att uppleva effekten av kommunisttiden I Riga. socialistisk futurism arkitektur, block hus, arbetardistrikt, industriella fabriker och även effekten av sovjetiskt styre i staden. Tillsammans cyklar man genom smala gator I den gamla stadens gator, distriktet till förorterna och utkanten av staden för att se den andra sidan av Riga. Vissa människor låtsas att dessa områden inte existerar. Det är dock ett faktum att dessa sovjetiska konstruerade förorterna, är hemma för en stor del av befolkningen,

 

4×4 off road drive

Är du ute efter en riktig adrenalinkick så ska du testa på den här coola turen. Anläggningen ligger några km utanför Riga. Efter en genomgång och en introduktion till fordonen. Så får du testa på lite manövrar, för att bygga upp självförtroendet. Gradvis ökas tempot för att du sedan ska köra på de utmanande områdena och samtidigt uppleva det fina landskapet.

Bob sled

Har du någonsin velat veta hur det känns att gå susa nedför ett spår med en bobsläde? Nu finns det möjlighet till det. Banan ligger inte långt från Riga, i en stad som heter Sigulda. Det här är en otroligt häftig och spännande upplevelse. Maxhastigheten når upp till 100 km/h.

Jurmala

Bara 30 minuter från Riga, ligger Jurmala, en magnifik plats, precis vid havet. Här finns allt du behöver för att varva ner eller för att ha ett riktigt äventyr. Här hittar vi spektakulära naturparker. Testa även på ett legendariskt spa här. Skäm bort dig själv med en massage eller en skönhetsbehandling, bada i poolen, svettas ut i bastun, eller ta del av Jurmalas berömda gyttjebad eller välj en behandling med mineralvatten.

Musikälskare flockas till Dzintari Concert Hall, en magnifik arvsbyggnad, här erbjuds opera, pop och jazz mm., Vi har Jurmala City Museum, som har fått ett rykte som en av de bästa mässhallarna i Lettland.