Flagga Irland

Travel 2 Dublin

Aktiviteter

Guidad Vandring i Guinness Storehouse

Missa inte att besöka Guinness Storehouse. Här erbjuds guidade turer där historien berättas om hur Guiness blivit ett av världens mest välkända varumärken samt även hur hela processen med ölbryggningen går till. I baren Gravity bar, med panoramautsikt 360 grader över Dublin finns sedan möjlighet att smaka ölet på plats. Många påstår att ett glas Guiness aldrig smakar lika bra som just här.

Pubrunda och Storytelling

Det är väl känt att Dublin kryllar av pubar. På den här 2,5 timmars turen erbjuds en krogrunda genom det historiska Temple Bar området. Rundturen leds av professionella musiker som visar vägen till ett urval av stans pubar och barer. Här får man även uppleva irländsk traditionell  storytelling, en blandning av gamla folksagor, irländsk mytologi och traditionell irländsk folkmusik.

Kajakpaddling genom Dublin

Upplev Dublin från vattnet genom en kajakpaddling på floden Liffey. Med stabila havskajaker arrangeras turer mitt genom staden och man kan välja mellan att paddla på dagen eller på kvällen. Kajakguider, skyddskläder ingår.

Jemeson Distillery

Vad skiljer irländsk whiskey från all annan whiskey? Denna och andra avgörande frågor får den svar på som gör ett besök i Jamesons gamla whiskeydestilleri i Dublin. Den irländska whiskeyn är unik eftersom den destilleras hela tre gånger.  En guidad tur förklarar de viktigaste stegen i traditionell ”whiskeymaking” och på andra våningen finns även en restaurang där man kan avnjuta en trevlig gourmetmiddag.

 

Guidad cykeltur genom Dublin.

Upptäck staden på cykel tillsammans med guider som visar vägen. Med cykel kommer ni långt och hinner se mycket på kort tid. Tack vare väl utbyggda cykelvägar passeras Dublin Castle, Trinity College, stadsparken St. Stephen’s Green med intilliggande regeringsbyggnader och Nationalmuseet, nöjeskvarteren i Temple Bar och Guinnessbryggeriet under en dag. Guiderna gör stopp och berättar om staden under turen. Kan kombineras med stopp för lunch och pubbesök.

 

Upptäck Dublin genom musiken. Staden genomsyras av musikhistoria som spänner över flera generationer och omfattar många olika genrer och stilar. Från nationalsymbolen, en harpa som symboliserar den traditionella irländska folkmusiken till elgitarr och bas där den irländska musiken har utvecklats med kända band och musiker som Thin Lizzy, U2 och Van Morrison.  Turen tar er på en musikalisk resa genom staden där era guider berättar om milstolpar och intressanta händelser med musiken i fokus.

 

Dagsutflykt till Belfast med besök på det hypermoderna Titanicmuseet samt en resa genom nutida historia med Black Taxi Tours. Få insyn” i the troubles”, 70-talet till freden 1997, väster om city i Gaeltecht Quarter och runt Falls och Shankill Road. Konflikten mellan Republikaner (katoliker, IRA) och unionisters (protestanter, rojalister) avbildas i världens största politiska väggmålningar. Ett besök i Belfast från Dublin arrangeras som en heldagsaktivitet, räkna med ca 2 timmar mellan Dublin och Belfast med egen buss.