Flagga Tyskland

Travel 2 Berlin

Aktiviteter i Berlin

Egen kryssning på floden Spree

Floden Spree går från den tjeckiska gränsen via en kurvig passage i Berlin och vidare ut i Havel nära Spandau. Under den här kryssningen får ni bland annat se den enorma utsikten över riksdagshuset Reichtag, regeringsdistriktet och Berlinmuren. Spree tar er via vackra parker och under fler broar än i Venedig. Det finns möjlighet att kombinera kryssningen med lunch, middag eller bara dryck och tilltugg.

2015-10-04 13.53.57

Dine around

Ät en flerrättersmiddagoch besök flera olika restauranger under samma kväll. Ni avnjuter en rätt på varje restaurang som var och en har annorlunda inriktningar. En kulinarisk resa med mat från olika länder och samtidigt ett sätt att uppleva Berlin genom sitt varierande restaurangutbud i några av stadens mest fascinerande områden.

Stadsrundtur med skådespelaren Burkhard Heyl

Burkhard berättar om Berlin med inlevelse och på ett personligt sätt och tillhör en av de i särklass bästa guiderna vi stött på. Heyl har varit turistguide i Berlin i flera år och delar gärna med sig av sin expertis och passion för stadens historia. Ni får uppleva en guidad tur som ingen annan.

Berlin på cykel

Berlin är stort och med cykelns hjälp lär ni känna denna kulturella stad. Ni utforskar områden som Prenzaluer Berg med fantastisk arkitektur, 80 % av alla byggnader är från före 1948 och över 300 är byggnadsminnesmärkta, samt Kreuzberg där bland annat den omtalade gränsövergången Checkpoint Charlie finns. En privat guide berättar om staden och ni gör ett mysigt stopp för lunch.

Gå på Kabaret

Upplev 20-talets kabarettradition i modern tappning i Hackescher Markt på Chamaeleon Theater.  Teatern ligger vid ett livligt torg med massor av boutiquer. Den har en pittoresk innergård perfekt för att ta en drink före eller efter showen. Chamaeleon Theater bjuder på en fantastisk atmosfär med shower i olika genrer som musik, kabaré& teater.

Underjordiska Berlin

Temavandring under jorden. Besök några av de underjordiska bunkrar och skyddsrum som användes under andra världskriget och där stadens skrämmande historia finns bevarad. Tjugo meter under marken ligger de och utgör 40 procent av Berlins yta. Bunkrarna var avsedda för att människor skulle kunna sova tryggt i om natten eller som tillfälliga skydd under bombräderna.

Conterporary Art Gallery Tour

Vår engelsktalande guide är expert på den lokala konsten och tar er på en resa genom Berlins blomstrande värld av konst. Hon vet var alla dolda pärlor finns och känner personligen de gallerister ni besöker väl, vilket ger er en exceptionell tillgång till gallerierna. Det här är inget att missa för den som är intresserad av samtida konst. Turen avslutas på en bar eller ett café. Ibland händer det att ni blir bjudna på ett glas vin på något av gallerierna.

Museumsinsel

Njut av en förmiddag på Museumsinsel i centrala Berlin. En unik liten ö med stor konst.

Den finns med på Unescos världsarvslista sedan 1999 och erbjuder fem olika museer som skildrar 5 000 år av civilisation och konst. På ett av museerna, Pergamonmuseet, finns till exempel bysten av den berömda drottningen Nefertiti från Egypten som ingått i museets samlingar under mer än ett sekel.

Rundtur i Reichstag

Skippa kön och få en privat rundtur i Reichstag. Riksdagshuset är ett av Berlins mest historiska landmärken och stod klart 1984. Glaskupolen formgavs av Norman Foster och symboliserar Tysklands politiska skifte från förtryck till öppenhet. Under rundturen får ni insikt i hur den återfödda byggnaden sömlöst förenar konst, futuristisk arkitektur och ekologiskt hållbara principer. Ni äter lunch i takrestaurangen och kan beundra den fantastiska utsikten över Berlins magnifika byggnader och sevärdheter.

Trabantsafari i Berlin

Upptäck Berlin på en sightseeing i kultbilen från 50-talets Östtyskland. I konvoj styr ni i varsin Trabant förbi Berlinmuren, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, regeringsdistriktet, Segerkolonnen, Potsdamer Platz, Reichstag, Gendarmenmarkt och många fler ställen. I varje bil finns en radio som berättar om de ställen ni passerar. Den här stadsrundturen är hel rätt för alla som besöker i Berlin.