Flagga Serbien

Travel 2 Belgrad

Aktiviteter

Guidad vandring genom underjordiska tunnlar under Belgrad.

Upptäck Belgrads underjordiska hemligheter på en 2,5-timmars vandring, som leds av en lokal guide. Gå under jord för att uppleva spännande underjordiska befästningar, spöklika tunnlar, bunkrar och grottor, från romartiden till tyskarnas hemliga högkvarter från andra världskriget, djupt under marken.

Guidad Cykeltur

Det lite råare Belgrad kan utforskas genom en guidad cykeltur som tar gruppen genom förfallna industri och socialistiska betongbyggnader från 1960-talet, men även dolda oaser mitt i staden.De suveräna guiderna berättar engagerat och intressant om Belgrad.

Strax utanför Belgrad – tur genom Vojvodina provinsen

Upptäck Vojvodina provinsen i närheten av Belgrad. Vi kommer att besöka staden Sremski Karlovci, som representerar platsen för bevarandet av den serbiska kulturen. Vi åker till en vingård för provsmakning av olika viner i en gammal vinkällare från bland annat 1800-talet. Därefter fortsätter turen mot staden Novi Sad, som ligger längs floden Donau med den vackra Petrovaradin fästningen, som är den näst största fästningen i Europa. Kort sightseeing och valfri lunch i restaurangen vid floden.

Båttur genom Belgrad

Se sevärdheter i Belgrad från båten på en 1,5-timmars kryssning på floden Donau och floden Sava. Här kan man beundra stadens olika landmärken och vyer. Få stjärnornas utsikt över Belgrads fästning vid sammanflödet av Sava och Donau; passera under broar och upplev staden från vattnet. Våtmarkerna på ”Krigsön”, är känt för sitt rika fågelliv. Möjlighet att hyra exklusivt för grupper med möjlighet att servera lunch eller middag ombord.

Besök på ett elektrifierande museum

Ett besök hos den serbisk-amerikanska forskaren Nikolai Tesla (1856-1943) som bidragit till att skapa dagens el på Muzej Nikole Tesle (Nikola Tesla Museum), som presenterar uppfinningar, dokument och fotografier om hans liv och arbete. Han gjorde experiment och tog flera patent, var först med att förorda växelström, uppfann induktionsmotorn, arbetade med trådlös överföring, radiovågor, elektricitet och vapen. Han tjänade pengar, men levde enstörigt och använde allt för experiment och dog till sist utblottad, medan andra tagit till sig hans uppfinningar och han själv aldrig fick det Nobelpris han förtjänade.

 Ett besök på ”Blomsterhuset”, Titos mausoleum och museet över Jugoslaviens historia.

Gravkomplexet kallas Blomsterhuset och ligger i anslutning till ett museum med Jugoslaviens historia som tema. Tito var Jugoslaviens mycket omtyckta president mellan 1953 fram till sin död 1980. Jugoslavien var under Tito tiden kommunistiskt. Hans död medgav den största statsbegravningen i världshistorien med presidenter, kungligheter och ministrar från 128 länder. Museet byggdes på sextiotalet som en gåva till Tito från Belgrad. Han har hyllats för hur han återuppbyggde Jugoslavien efter andra världskriget. På pappret var allt fint, men verkligheten var en annan. Var det Tito som höll samman den jugoslaviska staten? Var jugoslavens sönderfall oundvikligt efter hans död? Kom hit och få reda på mer!

Relax och spabehandling I Belgrad

I Serbien finns det en stor mängd naturkällor med mineralvatten och medicinsk lera.  Över 53 kurorter, varav några även användes av de gamla romarna som introducerade varma bad och spa behandlingar en gång i tiden. Idag förknippas spa med platser för vila, njutning och medicinska behandlingar. Njut några timmar av den totala avkopplingen för kropp och själ.